Norskprodusert kosttilskudd hanker inn prestisjefylt pris

Norrønaprisen gikk i 2015 til det norskproduserte kosttilskuddet Medox fra Sandnes for deres mål om en bedre folkehelse. Det naturlige produktet har i tillegg fått internasjonal anerkjennelse ved å danke ut konkurrentene i omfattende vitenskapelig testing.

MedPalett AS hanket inn den prestisjefylte Norrønaprisen for sitt banebrytende arbeid som utvikler og produsent av det unike kosttilskuddet Medox. Prisen tildeles enkeltpersoner eller firma som har bidratt til stimulans, vekst og utvikling av industrien. 

– Årets vinner av Norrønaprisen er en nyskapende bedrift som har utviklet sin misjon og mål om en bedre folkehelse. Bedriften har bidratt til næringsutvikling innen sin bransje og er nytenkende og banebrytende. De har posisjonert seg lokalt og internasjonalt, sa ordfører Stanley Wirak i Sandnes under overrekkelsen av prisen på Norrønakonferansen 2015.

Unikt produkt

– Produktet deres er helt unikt. Det er, i motsetning til kosttilskudd ellers, klinisk vitenskapelig dokumentert ved universiteter og universitetssykehus i Norge, EU, Australia, Kina og USA helt siden det kom på markedet i 2000, forklarte Stanley Wirak.

Medox-kapslene fremstilles av ekstra virkningsfulle antocyaner fra skallet på blåbær og solbær. Antocyaner er virkestoffene i bærene som gir oss blåbærenes kjente egenskaper. 

Selskapet Medpalett AS har med Medox frembrakt et kvalitetsprodukt som både er utviklet i og produseres i Norge. Fabrikken i Sandnes står bak en høyteknologisk patentert prosess som er utviklet av egne forskere og ingeniører, sa ordføreren.